consiliere vocaţională

Servicii de consiliere vocaţională şi educaţională, orientare şi reorientare profesională

În ce situaţii apelezi la serviciile de consiliere vocaţională?

Alegerea domeniului de studiu

În condiţiile în care nu ştii ce studii să urmezi, fie că este vorba de alegerea profilului la liceu, facultate sau cursuri de calificare/formare. De multe ori alegerea domeniului de studiu este temelia pe care îţi clădeşti ulterior cariera, de aceea este bine să faci alegerile informate pentru tine.

Orientare profesională

Ai finalizat studiile şi nu ştii exact către ce doemniu de specialitate să te orientezi, fie că este vorba de lipsa informaţiilor despre tine şi ce ţi s-ar potrivi mai bine, ce te-ar motiva pe termen lung, ce domeniu ţi-ar aduce câştiguri şi satisfacţii mai mari. De asemenea, în această etapă te poţi confrunta cu dificultăţi de punere în aplicare a planului pe care deja l-ai gândit şi ai nevoie de o strategie.

Reorientare profesională

În situaţii în care nu eşti mulţumit de domeniul de activitate şi profesia pe care o deţii în prezent, doreşti să faci o schimbare în acest sens şi nu ştii de unde să începi sau ce ţi s-ar potrivi mai bine în funcţie de abilităţi, interese, trăsături de personalitate.

Despre serviciile de consiliere vocaţională

Serviciile de consiliere vocaţională oferite clienților în cadrul cabinetului de psihologie  implică următoarele:

  • Evaluarea psihologică/psihodiagnoza dezvoltării cognitive, afectiv-motivaţionale şi a personalităţii persoanelor aflate într-un context educativ/de învăţare-dezvoltare, evaluarea elevilor şi tinerilor cu CES), consilierea psihoeducaţională, psihologică şi vocaţională;
  • Optimizarea deciziilor privind alegerea carierei prin elaborarea unui plan de dezvoltare personală, cât şi rpofesională;
  • Consilierea psihologică, asistenţa şi intervenţia psihoeducaţională în instituţii, organizaţii şi comunitate.

Durată: 50 de minute, numărul de întâlniri variază în funcţie de obiectivul consilierii, precum şi alţi factori implicaţi, ce se vor aborda în cadrul cabinetului.