consiliere PSIHOLOGICĂ şi psihoterapie

Servicii de consiliere psihologică şi psihoterpie individuală, de cuplu şi de familie

În ce situaţii apelezi la serviciile de consiliere psihologică sau psihoterapie?

Schimbări generatoare de stres şi anxietate

În condiţiile în care te confrunţi cu schimbări în viaţa ta, pe plan personal, profesional, interpersonal cărora îţi este dificil să le faci faţă, să te adaptezi. Lista poate fi variată ca nivel de dificultate şi intensitate, spre exemplu de la mutarea dintr-un oraş în altul, apariţia unui copil în viaţa ta, schimbare job-ului, aflarea unui diagnostic nefavorabil etc.

Psihosomatizarea- simptome fiziologice, care nu conduc către un diagnostic medical

În astfel de situaţii este vorba de psihosomatizare, o tendinţă ce se referă la experimentarea distresului psihologic în plan somatic, sub formă de simptome şi afecţiuni fizice şi căutarea ajutorului medical de specialitate, fără a fi idnetificată o cauză medicală în urma efectuării investigaţiilor de specialitate.

Depresie şi anxietate

În situaţii în care vă simţiţi îngrijorat peste măsură, trist, plângeţi cu uşurinţă, prezentaţi afecţiuni ale somnului şi apetitului, probleme relaţionale cauzate de aceste stări de ingrijorare şi tristeţe. În general, aceste stări vă pot afecta funcţionalitatea vieţii sociale şi tind să se accentueze dacă nu cereţi ajutorul necesar.

Relaţii deficitare şi conflictuale

În situaţia în care aveţi dificultăţi de relaţionare şi comunicare cu cei din jur, fie că este vorba de relaţia cu partenerul de cuplu, relaţiile profesionale la locul de muncă sau relaţii în cadrul familiei extinse şi a altor grupuri sociale.

Creşterea calităţii vieţii

Poate nu ştii exact ce ai dori să schimbi la tine sau pe plan personal, însă eşti nemulţumit de situaţia actuală şi doreşti să te cunoşti mai bine, să demarezi anumite schimbări, să te dezvolţi pe plan personal şi necesiţi suport de specialitate în acest sens.

Alte situaţii

Apelarea la serviciile de consiliere psihologică şi psihoterapie este justificată de o multitudine de situaţii şi motivaţii personale. Lista prezentată rezumă situaţii generale, des întâlnite, în care oamenii aleg şi necesită ajutorul unui psiholog. Sunt însă multe alte situaţii în care poţi apela la cosiliere şi psihoterapie, spre exemplu în situaţii de tulburări alimentare, consum de substanţe şi dependenţe, abuz, violenţă domestică, stres post-traumatic etc.

Despre serviciile de consiliere psihologică şi psihoterapie

Serviciile de consiliere psihologică şi psihoterapie oferite clienților în cadrul cabinetului de psihologie  implică următoarele:

  • Intervenţie psihologică specifică metodelor psihoterapeutice – cognitiv-comportamentale;
  • Intervenţia psihologică prin care se modifică mecanismele psihologice implicate în sănătate, dezvoltare şi tulburare/boală mintală, autocunoaştere şi dezvoltare personală, controlul factorilor psihologici implicaţi în sănătate şi boală, prevenirea patologiei;
  • Psihoterapia individuală şi de grup, a copilului, familiei şi adultului, cu aplicaţie generală, inclusiv în genetică, sarcină, educaţie, protecţia socială şi a copilului, tulburări din spectrul autist, traumă, adicţii, asistenţă psihologică a victimei şi agresorului, intervenţii paliative,
    mediul instituţional, justiţie, promovarea şi optimizarea sănătăţii şi dezvoltării umane.

Durată: 50 de minute, numărul de întâlniri variază în funcţie de obiectivul terapeutic, precum şi alţi factori implicaţi, ce se vor aborda în cadrul cabinetului.